Palautuskäytäntö

Tuotteiden vaihtaminen esimerkiksi toiseen kokoon tai väriin ei valitettavasti ole mahdollista.

Tarjoamme 14 päivän palautusoikeuden verkkokaupasta tilatuille tuotteille, alkaen siitä päivästä, kun olet vastaanottanut tuotteet. Tuotteiden tulee olla palautettaessa virheettömiä ja käyttämättömiä. Teemme hyvityksen viipymättä, mutta kuitenkin vähintään 14 päivän kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet tuotteet varastollemme. Hyvitämme palautuksen arvon alkuperäiselle maksutavalle ja saat hyvitysvahvistuksen sähköpostiisi.

Asiakas vastaa palautuksesta aiheutuvista lähetyskustannuksista itse. Emme hyvitä tuotteita, jotka eivät ole uudelleen myytävässä kunnossa. Mikäli palautettu tuote ei ole myyntikuntoinen, asiakas vastaa itse kustannuksista, jotka syntyvät siitä, että palautunut tuote lähetetään hänelle takaisin.

Tarjoamme verkkokaupastamme tilatuille tuotteille 14 päivän avokaupan, palautuksista tulee aina tehdä ilmoitus palautuslomakkeen avulla tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Huomioithan, että pelkkä tilauksen noutamatta jättäminen ei riitä tilauksen peruuttamiseksi, vaan tilauksen noutamatta jättämisestä (joko Postin toimipisteestä/Pakettiautomaatista tai Matkahuollosta tulee erikseen ilmoittaa asiakaspalvelullemme.

Noutamattomana palautuneen tilauksen hinnasta vähennämme asiakkaalle palautettavasta summasta todelliset toimituskulumme, sekä 15€ suuruisen maksun meille aiheutuvien palautus- ja käsittelykustannuksien kattamiseksi.

Tilaukset, joiden alkuperäinen toimitustapa on ollut nouto Postin toimipisteestä tai Postin kotitoimitus:

  1. Pakkaa huolellisesti tuotteet, jotka haluat palauttaa - mielellään alkuperäiseen kuljetuspakkaukseen.
  2. Täytä palautusilmoitus ja laita se kuljetuspakkauksen sisälle. Täyttämällä ilmoituksen nopeutat palautuksen käsittelyä.
  3. Nouda Postin palautuspalvelusta Helposti-koodi käyttäen hyväksesi alkuperäisen toimituksen lähetystunnusta. Kirjoita Helposti-koodi paketin päälle ja vie paketti joko Postin toimipisteeseen tai Pakettiautomaattiin.
Nordic Furn Finland Oy
" Asiakaspalautus"
Alumiinitie 5, 15880 Hollola
On tärkeää, että säilytät Postilta tai Matkahuollolta saamasi palautustositteen (kuitti palautuksesta), kunnes olemme käsitelleet palautuksesi.